داوری به مثابه کارآفرینی قضایی
8 مهر 1402
رجوع از بذل
20 فروردین 1403
نمایش همه

مفارقت در طلاق

مفارقت

مترادف مفارقت: انفصال، جدایی، دوری، هجر، فراق، فرقت، مهجوری، هجران، هجرت

مفارت جسمانی چیست ؟

طبق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی همین‌که نکاح منعقد شود روابط زوجیت و حقوق و تکالیف ناشی از آن در مقابل یکدیگر برقرار می شود. گاهی در روابط زوجین، یکی از آنان اقدام به ترک رابطه جنسی، جداکردن بستر مشترک یا ترک منزل به دلایل مختلف می‌کند که می‌تواند با توجیه قانونی یا شرعی و یا بدون توجیه باشد. قانون مدنی، تعریفی از مفارقت ‌جسمانی ارائه نکرده است.

مفارقت ‌‌جسمانی به معنای ترک رابطه ‌زناشویی‌ طولانی مدت است.

شیوه درخواست طلاق بعلت مفارقت جسمانی :

از آن‌جا که اختیار طلاق با مرد است و مردان با ادای حقوق مالی به سادگی می‌توانند همسران خویش را طلاق دهند نیازی به اثبات مفارقت‌ جسمانی توسط زوجه ندارند اما در خصوص زنان وضعیت متفاوت است و عدم برقراری رابطه جنسی یکی از علل طلاق می باشد که زوجه می بایست نداشتن رابطه جنسی را ثابت کند.

زیرا فرض بر این است که هیچ شوهری از انجام رابطه زناشویی با همسرخویش خودداری نکرده و وی را در عسر و حرج قرار نمی‌دهد و ادعای خلاف ظاهر نیازمند ارائه دلیل توسط زوجه است.  از آن‌جاکه مفارقت جسمانی در قانون ذکر نشده است  قضات هنگام حکم دادن  ممکن است استنباط‌های متفاوتی داشته باشند و آراء متفاوتی را صادر بکنند.

راههای اثبات مفارت جسمانی  توسط زوجه یا درخواست طلاق به علت ترک رابطه جنسی:

در برخی  از موارد پس از درخواست طلاق از سوی زوجه،  زوج در دادگاه حضور می یابد و اقرار می کند با همسرش رابطه جنسی ندارد که در صورت اقرار زوج به مفارقت جسمانی  وکیل زوجه باید از قاضی بخواهد در صورتجلسه  اقرار زوج را ثبت کند و در این حالت محکمه نباید به دنبال دلیل دیگری برای اثبات ادعا باشد.

در برخی موارد دادگاه  زوجه را به منظور معاینه پرده بکارت  به پزشکی قانونی ارجاع ‌دهد اما می بایست توجه داشت از آنجا که در برخی از موارد، زوج علت عدم ارتباط جنسی را به زوجه خویش منتسب می‌کند. به طور مثال مرد عنوان می کند همسرم به دلیل ترس از بارداری یا خستگی جسمی یا اختلالات جنسی زنانه با من رابطه جنسی برقرار نمی‌کند در این موارد زوجه  و یا وکیل وی باید از دادگاه بخواهد به منظور تشخیص علت واقعی نداشتن رابطه جنسی طرفین در معیت هم به پزشکی قانونی معرفی شوند.

در  این‌گونه پرونده ها  تمسک به شهادت، به دلیل این‌که رابطه جنسی در خلوت زوجین اتفاق می افتد دشوار و بعضاً غیرممکن است. در پرونده‌هایی که طرفین در منزل جدا زندگی می‌کنند‌ یا زوج همراه با ترک‌ رابطه جنسی، منزل  مشترک را نیز ترک کرده است اثبات مفارقت جسمانی آسان‌تر است اما در بسیاری از موارد که امروزه چنین سبکی در ایران رواج داردطرفین در یک منزل زندگی می‌کنند در عین حال از همدیگر جدا هستند در این صورت اثبات ترک رابطه جنسی توسط شوهر مشکل است.

در صورتی که به دنبال حل پرونده حقوقی خود هستـــید با ما در ارتباط باشــــید: 

درخواست مشاوره 02188242056

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.